FB_IMG_1465924501121-1L’origen del Llinatge Kagyu

El llinatge Kagyu es va originar amb el gran iogui Tilopa que va viure al nord de l’Índia al segle X. Tilopa rebre les quatre transmissions especials (tibetà: BKA-babs-bzhi) i les va realitzar plenament.

Aquests ensenyaments van ser passades de Tilopa a Naropa i van ser sistematitzades com les Sis Ioges de Naropa, considerat un tema central en el llinatge Kagyu. Naropa va transmetre els seus coneixements a Marpa, el gran traductor que va viatjar des del Tibet a l’Índia per rebre instruccions i que posteriorment va tornar al Tibet i difondre els ensenyaments del Dharma.

El seu estudiant, Milarepa, es va convertir en un dels grans ioguis del Tibet. A través de la perseverança en la pràctica del Mahamudra i les Sis Ioges de Naropa, va aconseguir una realització profunda de la naturalesa última de la realitat.

La transmissió de Milarepa va ser sostinguda per Gampopa, metge de Dagpo, a la regió de Kham. Ell també va conèixer a Milarepa i va aconseguir la realització de la realitat última sota la seva orientació. Ell va establir institucions monàstiques, va ensenyar exhaustivament i va atreure a molts estudiants. Quatre dels seus deixebles van fundar les quatre escoles principals Kagyu: Babrom Dharma Wangchuk va fundar l’escola Babrom Kagyu, Pagdru Dorje Gyalpo fundar l’escola Pagdru Kagyu, Shang Tsalpa Tsondru Drag va fundar l’escola Tsalpa Kagyu i Karmapa Düsum Khyenpa va fundar l’escola Kamtsang Kagyu, també conegut com l’escola Karma Kagyu.

Va ser el primer Karmapa, Düsum Khyenpa, qui va rebre la transmissió completa del Mahamudra de Gampopa.

En l’actualitat el llinatge és sostingut pel 17th Gyalwa Karmapa Trinley Thaye Dorje.

17th-karmapa-photo-official2-357x500

 img004