shakyamuni_02_1024_04L’ENSENYAMENT DE BUDA

És un camí espiritual que ens permet desenvolupar la claredat de la ment per viure més conscientment.

Segons Buda, cada ésser té un potencial de saviesa velat per les emocions, els hàbits mentals i la confusió.

Posar en pràctica aquest ensenyament ens ajuda a dissipar progressivament els vels de la ment i ens permet madurar les nostres qualitats.

MEDITACIÓ

La finalitat de la meditació és portar-nos gradualment a una visió directa de la nostra naturalesa essencial, lliure de tendències inconscients, aferraments i emocions que la distorsionen.

La meditació té diverses etapes. La primera etapa es el “Xiné”, que es pot traduir com el progrés cap a un estat de pau interior. Aquesta primera etapa també té diverses fases que van des d’aprendre a calmar la ment, fins arribar a una absorció meditativa, i al desenvolupament d’un estat de claredat interior.

Hem de ser conscients de que sense la motivació adequada la meditació no ens portarà al fi desitjat.

Per això es important rebre les instruccions d’una persona amb experiència, que ha rebut les instruccions d’un mestre qualificat.

 PRÀCTICA DE TXENRESI

FB_IMG_1455021215576La pràctica de Txenresi és una pràctica pròpia de la tradició Vajrayana del Tibet. Té un gran poder de transformació, característic del Vajrayana, per fer créixer el nostre amor i compassió cap a tots el essers sense excepció.

La figura de Txenresi representa la nostra naturalesa essencial i també la dimensió de saviesa i compassió de tots els éssers realitzats.

Durant la pràctica es fan visualitzacions unides a diverses pregàries i recitacions del mantra.

A totes les escoles del Budisme tibetà es practica la Sadhana de Txenresi. És una pràctica senzilla que conté tota la essència de la compasió.